Dziś będzie kulinarnie. Mamy sobotę, ale pewnie już zastanawiacie się nad niedzielnym obiadem. Chcę Wam zaproponować smaczne i szybkie w przyrządzeniu danie makaronowe :) Warto przed zabraniem się do gotowania upewnić się, czy mamy wszystkie posiadane składniki. Przepis oczywiście można dowolnie modyfikować w zależności od upodobań smakowych. Sama często odpuszczam sobie ser ricotta.
Tagliatelle ze szpinakiem i fasolą
ok. 370 kcal / porcja
źródło |
Składniki na 1 porcję:
- szklanka pełnoziarnistego makaronu ugotowanego al dente,
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- 1/2 małej cebuli drobno posiekanej,
- rozdrobniony ząbek czosnku,
- 1/4 puszki czerwonej fasoli,
- kilka pieczarek pokrojonych w plasterki,
- ok. 150 g mrożonego szpinaku,
- 2 płaskie łyżki sera ricotta,
- bazylia,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj pieczarki, podduś, dopraw solą i pieprzem. Dodaj szpinak, podgrzej aż się rozmrozi. Połącz z fasolą i bazylią i również podgrzej. Dodaj ser, dopraw do smaku, a na końcu wymieszaj z ugotowanym makaronem. Smacznego! ;)
jeśli szpinak, to tylko w pierogach, tak go nie tknę ;)
OdpowiedzUsuńmarchewki gotowanej tak samo nie tknę ;) chociaż ogólnie za marchewką nie przepadam, ale z jabłuszkiem, pycha :)
Usuńpycha:) smacznie wyglada:)
OdpowiedzUsuńWygląda tak dobrze, jak smakuje :>
UsuńJa niestety nie mogłam już jej dorwać drugi raz a jest fenomenalna ♥ miałam wcześniej też kredkę białą z Rimmela i nie dorównywała tej :(
OdpowiedzUsuńYhm, aż dziwne, że nie ma jej na stałe w szafie Rimmel.
Usuńmmmmm. szpinak :d musi być smaczne :D
OdpowiedzUsuńOj tak :D Co prawda zasmakowałam w szpinaku dopiero niedawno, ale zdecydowanie pokochałam :)
Usuń